VELD & VAAS een frisse start!

De fascinatie voor de wonderlijke bloemen- en plantenwereld bracht ons bij elkaar. Denise Collignon is kunstenaar en florist. Mariette Kamphuis is (landschaps)architectuurhistoricus en bloemenkweker.

Veld & Vaas verzorgt de feestelijke, florale aankleding van bijzondere gelegenheden en locaties; bruiloften, verjaardagen, kinderfeesten, jubilea, afscheid, opening, fotoshoot of installatie.

Onze inspiratie putten we uit het ritme van de vier jaargetijden, het Nederlandse landschap en stadsnatuur. We werken met een bijzonder sortiment bloemen en planten uit onze eigen biologische bloemenkwekerij, het ‘wild’ en bijzondere botanische collecties.

Ons materiaal wordt in het passende seizoen gekweekt, geoogst en verwerkt. Dat betekent dat Veld & Vaas niet voor de seizoenen uitloopt, zoals de gangbare bloemenindustrie, waarin tulpen al vanaf november te koop zijn en rozen jaarrond beschikbaar.

Ons werk verschilt daardoor strikt per seizoen en in de winter – wanneer er vrijwel geen bloemen zijn – werken we met takken, gedroogde materialen en ook met papier en textiel. Voor ons betekent dit geen verschraling maar juist een grote verrijking van ons werk.

Plantaardige materialen zijn vanouds een rijk expressiemiddel in de folklore, historische en actuele (bloemsier)kunst. We voelen ons onderdeel van een lange traditie en zetten die voort naar eigen, actuele inzichten, ecologisch, betrokken en met een dosis humor.

Binnenkort is onze website online www.veldenvaas.nl

Wil je vast werk van ons zien?

Op zaterdag 2 April opent de tentoonstelling Nieuwe Lusten in het Moti museum, Veld & Vaas maakte een botanisch bloemstuk geïnspireerd op het beroemde schilderij van Jheronimus Bosch; Tuin der Lusten.

Op 16 April komt ons Riet op! Wij brengen het oorspronkelijke polderlandschap naar het Kleinpolderplein tijdens het festival KleinpolderpleinPark.

Veld&Vaas01This could be rotterdam or anywhere | 2014
KANTOR | 2014
Bodybouwers SM’s | 2014
De Fabriek